Verdachte die wapen bewaarde van schietpartij Roermond ondergedoken

Print
Verdachte die wapen bewaarde van schietpartij Roermond ondergedoken

Afbeelding: David Dunnaway

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Herten / Ool / Asselt / Boukoul / Einde - De 24-jarige Khalid B. die het wapen zou hebben bewaard waarmee drie mannen uit Roermond eind april op twee plaatsgenoten zouden hebben geschoten, vreest voor zijn leven. B. zei dinsdag voor de rechtbank in Roermond dat hij al maanden niet meer op straat komt. Hij zou zijn ondergedoken omdat hij met de politie heeft gepraat en de vermeende schutters heeft verlinkt.

Volgens B. heeft hij vooral gevaar te duchten van de oudste van de drie broers K. uit Roermond.

Hij is voortvluchtig. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem en de twee anderen van een dubbele poging tot moord of poging tot doodslag op zondag 29 april. Zijn twee jongere broers zitten in de cel.  De drie waren die zondagmiddag  betrokken bij een schietpartij in de wijk Kitskensdal in Roermond. Twee mannen uit Roermond liepen daarbij zware verwondingen op. 

Wapen
De verdachten, Ömer K. en diens jongere broer Kadir, meldden zich op donderdag 3 mei bij de politie. De politie arresteerde in verband met de schietpartij eerder Khalid B. uit Roermond. De man zou kort voor de schietpartij de verdachten in een woning op de Donderberg het wapen hebben gegeven.

Khalid B.  zei dinsdag voor de rechtbank in Maastricht dat de broers K. hem een paar dagen voor de vermeende moordpogingen hadden gedwongen om het pistool voor hen te bewaren. Op de dag van de schietpartij zouden ze het zijn komen ophalen. Hij zou niet hebben geweten wat de drie ermee van plan waren. Het Openbaar Ministerie gaat er vooralsnog vanuit dat hij wel op de hoogte was en vindt Khalid B. medeplichtig.  

Roddels
De twee neergeschoten mannen zeiden enkele dagen na de gewelddadige gebeurtenissen in een interview met De Limburger dat de schietpartij het gevolg was van roddels over en met een tienermeisje. Een van de broers K. en een van de slachtoffers zouden daarover ruzie hebben gekregen.  

Dinsdagmiddag moeten de twee gedetineerde broers K. voor de rechter verschijnen tijdens een tussentijdse zitting. Advocaat Agnes Burhenne had  op verzoek van haar cliënt gevraagd de zaak tegen Khalid B. dinsdag apart te behandelen. Hij wil niet praten als de medeverdachten erbij zijn. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →