Krappe arbeidsmarkt Limburg nog krapper

Print
Krappe arbeidsmarkt Limburg nog krapper

Afbeelding: ANP

Het personeelstekort in Limburg neemt hand over hand toe. Het aantal ondernemers dat door gebrek aan personeel belemmeringen in de productie ervaart, groeit snel.

In Noord- en Zuid-Limburg klaagt al een op de vijf bedrijven over de krappe arbeidsmarkt, in Midden-Limburg een op de zes. In deze regio bijvoorbeeld maakten zich vorig jaar nog maar een op de acht ondernemingen kopzorgen over de invulling van de vacatures.

Tekort

Er is in Limburg een groot tekort aan arbeidskrachten in de logistiek, klantenservice, winkelpersoneel en horeca, al doen zich in de regio’s specifieke tekorten voor. Zo kent het zuiden een groot tekort aan koks en medewerkers in de bediening door het groeiende toerisme.

Overzicht

In het dinsdag gepubliceerde overzicht over de regionale arbeidsmarkt schrijft uitkeringsverstrekker UWV dat het aantal vacatures in Limburg fors toeneemt, met Noord-Limburg als uitschieter. In deze regio is het aantal vacante functies in het tweede kwartaal van dit jaar vergeleken met 2017 met 20 procent gestegen naar 6100 vacatures. Overigens komen er dit jaar in heel Limburg 7300 banen bij.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →