Burgemeester De Boer wil nieuwe termijn in Roerdalen

Print
Burgemeester De Boer wil nieuwe termijn in Roerdalen

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Posterholt / Vlodrop / Montfort / Melick / Herkenbosch / Sint Odiliënberg / Paarlo / Reutje - Burgemeester Monique de Boer-Beerta wil in Roerdalen blijven. Hoewel haar eerste termijn pas op 19 juli volgend jaar voorbij is, start de gemeente de procedure voor verlenging.

Alle partijen in de gemeenteraad vaardigen iemand af voor de vertrouwenscommissie die dit gaat begeleiden. Fractieleider Willem van Pol van coalitiepartij Roerstreek Lokaal wordt voorzitter van die commissie die morgen formeel wordt geïnstalleerd.

Evaluatie
Voordat er sprake kan zijn van herbenoeming moet de raad formeel overigens eerst het werk van De Boer evalueren en functioneringsgesprekken voeren. Mocht achter gesloten deuren geconcludeerd worden dat Roerdalen toe is aan een andere burgemeester, dan wordt daar een procedure voor opgestart.

VVD’er De Boer startte in 2013 in Roerdalen. Ze was in de jaren daarvoor als zelfstandige actief in de communicatie. Bestuurlijke ervaring deed ze voor die tijd op als raadslid, wethouder en loco-burgemeester in de Gelderse gemeente Buren.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →