De Servaas en de Sint Jan bouwen met legostenen

Print
De Servaas en de Sint Jan bouwen met legostenen

Afbeelding: Facebookpagina BOC

Maastricht / Itteren - Maastrichtse iconen zoals de Servaas, de Sint Janskerk en de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek op miniatuurformaat. Een Heerlens bedrijf en een designer hebben samen zeven historische Maastrichtse gebouwen nagebootst met legostenen.

Het zijn de Sint Janskerk, de Sint Servaasbasiliek, de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek, het Stadhuis, de Helpoort, de Sint Servaasbrug en het Bonnefantenmuseum.

Downloaden
Het Heerlens bedrijf Bricksworld Own Creations (BOC) heeft de lego-versies samen met een designer gemaakt. De ontwerpen, die een bouwhandleiding bevatten, zijn te downloaden in de webshop van het bedrijf.

De gebouwen uit lego worden in twee setjes aangeboden. Het ene is de Sint Janskerk, de Servaasbasiliek met de tuinen en de Hoofdwacht. De andere is een soort skyline die bestaat uit zeven modules: de Sint Janskerk, de Sint Servaasbasiliek, O.L.V. basiliek, Stadhuis, Helpoort, Sint Servaasbrug en het Bonnefantenmuseum 

Handleiding
Wie met een handleiding aan de slag wil met het bouwen van de Servaasbasiliek kan op bricklink.com terecht voor stenen en andere onderdelen. De website is een soort Marktplaats voor lego.

BOC verspreidt en verkoopt op internet legosets die veelal zijn ontworpen door fans van de Deense bouwsteentjes. Het bedrijf is een digitale variant op Brickworld, de Heerlense Legowinkel die enkele maanden geleden failliet is gegaan. 

 

 

 

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen