Proef politie samen boeven vangen duurt langer

Print
Proef politie samen boeven vangen duurt langer

Foto ter illustratie. Afbeelding: Harry Heuts

Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep - Het project van Limburgse en Brabantse politieagenten die samen surveillances rijden in het grensgebied van Brabant en Limburg is geen stille dood gestorven. De proef loopt nog.

Maar omdat 'de pilot in de zomerperiode even op een lager pitje heeft gestaan, is het te vroeg om er al conclusies aan te verbinden', zegt de politieleiding. "De pilot loopt nog door’, aldus een politiewoordvoerder in Oost-Brabant. "Daarna moet de pilot nog geëvalueerd worden."

Burgemeesters
Eind april begonnen de politieteams in het Land van Cuijk en de kop van Limburg met extra surveillances. Dat deden ze door iedere donderdagavond samen in één auto te stappen. Toen zei de politie nog dat deze proef twee maanden zou duren. Bedoeling is om van elkaar te leren hoe problemen op te lossen.

Burgemeesters in het Land van Cuijk en de kop van Limburg juichen de gezamenlijke surveillances toe, omdat criminaliteit niet stopt bij een provinciegrens. De Boxmeerse burgemeester Karel van Soest zei eerder al dat op deze manier ook de samenwerking met de Duitse politie meer aandacht zou moeten krijgen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →