Bomen blijven staan, fietsers krijgen eigen rijbaan langs Hoofdstraat in Heijen

Print
Bomen blijven staan, fietsers krijgen eigen rijbaan langs Hoofdstraat in Heijen

Het fietspad langs de Hoofdstraat tussen de Smele en de Stuwweg wordt veranderd. Het wordt een 60 kilometerzone en er komt een tweerichtingsfietspad. Afbeelding: DG/Theo Peeters

Heijen - Er rust geen zegen op de plannen van de gemeente Gennep voor de aanpak van het fietspad langs de Hoofdstraat in Heijen. Voor het deel van de weg tussen de Smele en de Stuwweg zijn al diverse plannen gemaakt. Nu lijkt het erop dat er een plan ligt dat ook echt uitgevoerd kan worden. Als de gemeenteraad er tenminste 150.000 euro extra voor over heeft.

In de nieuwste variant krijgt de rijbaan voor auto's - nu nog 80 km per uur - een nieuwe inrichting als 60 kilometer-route. En de fietsers krijgen één eigen tweerichtingsfietspad aan de oostkant van de route. 

Bezwaren
Het eerste plan voor de aanpassing van de Hoofdstraat ging mis doordat daarbij geen rekening was gehouden met het behoud van de bomenlaan die al meer dan honderd jaar oud is. In het aangepaste plan konden die bomen bijna allemaal blijven staan. Maar de aanleg van het fietspad stuitte op bezwaren van Waterschap Limburg. Voor dat fietspad wilde Gennep keerwanden aanleggen en dat mag niet. Want de Hoofdstraat ligt op een dijk waarin niet gegraven mag worden. 

Zo kwam het laatste plan in samenspraak met het omwonenden tot stand.  Het fietspad krijgt meer ruimte doordat de rijbaan voor auto's  smaller wordt als 60 kilometer-route. De aanleg begint na het hoogwaterseizoen in maart 2019.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →