Schokkende beelden: Beren doden wolf in Dierenrijk in Mierlo

Print
PAS OP: SCHOKKENDE BEELDEN Bij een confrontatie tussen enkele beren en wolven in Dierenrijk in Mierlo heeft maandagmiddag een wolf het loodje gelegd. Het twee jaar oude teefje belandde tijdens een stoeipartij in een vijver, werd door vier bruine beren gegrepen en verscheurd.

Vier wolven en een even groot aantal bruine beren verblijven al sinds jaar en dag in één gezamenlijke ruimte. Tot op heden boterde het altijd prima; nooit eerder werd een dier gedood, zegt woordvoerster Janneke van Gorp. "De dieren leven doorgaans in harmonie met elkaar, brengen samen de dag door en spelen ook samen.  Alleen is dat spelen gisteren uit de hand gelopen." 

Verdrietig
Wat precies de reden was waardoor de vlam in de pan sloeg, is niet duidelijk. Van Gorp: "Het is een heel vervelend incident, we zijn er erg verdrietig over, ook omdat bezoekers getuige zijn geweest. Die hebben direct enkele dierenverzorgers erbij geroepen, maar die konden helaas niets doen." De bezoekers zijn opgevangen.

Verrijking
Maar is het ook niet iets dat nou eenmaal kan gebeuren in de natuur? "Wellicht, maar het blijft wel heel vervelend voor onze bezoekers en dierenverzorgers om er getuige van te zijn; dit wil je absoluut niet."

Beren en wolven zijn met opzet bij elkaar gezet, zegt de woordvoerster. "Die mix is een verrijking voor het leven van zowel wolven als beren, omdat ze uitgedaagd worden om samen te spelen."  

Of de dierentuin maatregelen gaat nemen om herhaling te voorkomen, zoals het scheiden van de twee groepen dieren, is volgens de woordvoerster nog niet bekend. "Rigoureuze maatregelen worden vooralsnog niet overwogen."