Landgraaf: geen onafhankelijk onderzoek naar Pinkpopdrama

Print
Landgraaf: geen onafhankelijk onderzoek naar Pinkpopdrama

Afbeelding: ANP

Heerlen / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Hoensbroek - De gemeente Landgraaf laat geen onafhankelijk onderzoek instellen naar aanleiding van het fatale ongeluk na Pinkpop. Daarbij vielen op maandag 18 juni een dode en drie zwaargewonden.

Dat heeft de gemeente Landgraaf dinsdag bekendgemaakt bij de presentatie van de evaluatie van de gebeurtenissen op die dag. Het onderzoek werd uitgevoerd door de politie, de gemeente Landgraaf en bureau Pinkpop.

Lees ook: Slachtoffers drama Pinkpop willen onderzoek

Wat betreft de schuldvraag van het ongeluk wordt in de evaluatie geconcludeerd dat de gemeente Landgraaf strafrechtelijk niets valt te verwijten. De Mensheggerweg, de plek waar het ongeluk plaatsvond, was conform de regels ingericht: er waren verkeersremmende maatregelen genomen en de snelheid was beperkt tot 30 kilometer per uur.

Lees ook: Het fatale ‘Pinkpopfeestje’ op de weg

In de evaluatie worden drie suggesties gedaan om na te denken over aanvullende maatregelen tijdens de volgende edities van Pinkpop. Meer verkeersremmende maatregelen, de ingang van de camping verleggen waar het ongeluk plaatsvond en nadrukkelijker kijken naar de inrichting van de Mensheggerweg. Wellicht moet de weg afgesloten worden. 

De evaluatie die dinsdag is gepresenteerd staat los van het Pinkpop-onderzoek waaraan het Openbaar Ministerie nog steeds werkt.     

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen