Landgraaf: geen onafhankelijk onderzoek naar Pinkpopdrama

Print
Landgraaf: geen onafhankelijk onderzoek naar Pinkpopdrama

Afbeelding: ANP

Heerlen / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Hoensbroek - De gemeente Landgraaf laat geen onafhankelijk onderzoek instellen naar aanleiding van het fatale ongeluk na Pinkpop. Daarbij vielen op maandag 18 juni een dode en drie zwaargewonden.

Dat heeft de gemeente Landgraaf dinsdag bekendgemaakt bij de presentatie van de evaluatie van de gebeurtenissen op die dag. Het onderzoek werd uitgevoerd door de politie, de gemeente Landgraaf en bureau Pinkpop.

Lees ook: Slachtoffers drama Pinkpop willen onderzoek

Wat betreft de schuldvraag van het ongeluk wordt in de evaluatie geconcludeerd dat de gemeente Landgraaf strafrechtelijk niets valt te verwijten. De Mensheggerweg, de plek waar het ongeluk plaatsvond, was conform de regels ingericht: er waren verkeersremmende maatregelen genomen en de snelheid was beperkt tot 30 kilometer per uur.

Lees ook: Het fatale ‘Pinkpopfeestje’ op de weg

In de evaluatie worden drie suggesties gedaan om na te denken over aanvullende maatregelen tijdens de volgende edities van Pinkpop. Meer verkeersremmende maatregelen, de ingang van de camping verleggen waar het ongeluk plaatsvond en nadrukkelijker kijken naar de inrichting van de Mensheggerweg. Wellicht moet de weg afgesloten worden. 

De evaluatie die dinsdag is gepresenteerd staat los van het Pinkpop-onderzoek waaraan het Openbaar Ministerie nog steeds werkt.     

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →