Dreiging blijft tussen partijen bij moordpoging Roermond

Print
Dreiging blijft tussen partijen bij moordpoging Roermond

Afbeelding: Niek van Herten

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Herten / Ool / Asselt / Boukoul / Einde - Zes maanden na schietpartij in de wijk Kitskensdal in Roermond, waarbij eind april twee mannen, zwaargewond raakten, heerst er nog steeds een dreigende sfeer tussen de families van de slachtoffers en van de verdachten.

Dat bleek dinsdag tijdens de twee tussentijdse behandelingen in de rechtbank Maastricht van het strafproces tegen de drie vermeende schutters en een medeverdachte. De zittingen, bijgewoond door familieleden van beide partijen, had het stempel 'risicozitting'. Er was veel parketpolitie aanwezig. 

Bang
Dat het onrustig blijft tussen verschillende kampen bleek dinsdagmorgen al bij de eerste zitting. Advocaat Agnes Burhenne van verdachte Khalid B. (24) had gevraagd de zaak tegen haar cliënt apart te behandelen. Hij wil niet praten als de medeverdachten erbij zijn. B. zou enkele dagen het wapen hebben bewaard waarmee drie mannen uit Roermond op twee plaatsgenoten zouden hebben geschoten. Hij zei te vrezen voor zijn leven omdat hij met de politie heeft gepraat en de beweerde  schutters zou hebben verlinkt.  Volgens B. heeft hij vooral gevaar te duchten van de oudste van de drie broers K. uit Roermond. Hij is voortvluchtig.

Zijn broer Ömer K. (30) verscheen niet op de middagzitting. Volgens zijn advocaat Luc Bien zou hij via sociale media in de gevangenis zeer bedreigende berichten hebben ontvangen uit de omgeving van de slachtoffers. Hij koos er daarom voor in zijn cel te blijven. 

Het jongste familielid Kadir K. (19) was wel in de zaal. Huilend vertelde hij dat hij geen enkele rol heeft gespeeld bij het geweld op zondagmiddag 29 april. "Ik zit al een half jaar onschuldig vast en wil naar huis." De rechtbank wees het verzoek daartoe van advocaat Gitte Stevens af.  

Doodslag en moord
Het Openbaar Ministerie verdenkt de drie broers K. van dubbele poging tot moord of poging tot doodslag. De neergeschoten mannen zeiden enkele dagen na de gewelddadige gebeurtenissen in een interview met De Limburger dat de schietpartij het gevolg was van roddels over een meisje. 

Lees ook: ‘Een drugsconflict? Ripdeal? Wat een bullshit!’

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →