Oud-scheidsrechter Van Ravens (96) overleden

Print
Oud-scheidsrechter Van Ravens (96) overleden

Ajax werd in 1968 kampioen van Nederland. Ongeveer 2 minuten voor het eind van de wedstrijd stroomden de gespannen supporters het veld op in de veronderstelling dat het eindsignaal al had geklonken. Scheidsrechter Lau van Ravens had de grootste moeite om Afbeelding: ANP

Oud-scheidsrechter Lau van Ravens is op 96-jarige leeftijd overleden in Rijswijk. Dat heeft zijn zoon dinsdag bekendgemaakt. De markante arbiter stierf vorige week.

Van Ravens leidde in de jaren zestig en zeventig talloze wedstrijden in het Nederlands betaald voetbal. Vanaf 1966 was hij internationaal actief. In 1969 floot Van Ravens de finale van de Europa Cup voor bekerwinnaars tussen FC Barcelona en Slovan Bratislava. In 1972 was hij scheidsrechter in de tweede wedstrijd van de finale van de UEFA Cup tussen Wolverhampton Wanderers en Tottenham Hotspur .

Beste scheidsrechter
In 1970 was hij actief als scheidsrechter bij het WK in Mexico. De geboren Schiedammer werd in Nederland twee keer gekozen tot beste scheidsrechter. Van Ravens was bijna vijftig toen hij stopte met fluiten.

Hij is in besloten kring gecremeerd.