VVD draait bij en steunt plan voor Kind Expertise Centrum Gennep

Print
VVD draait bij en steunt plan voor Kind Expertise Centrum Gennep

De nieuwe situatie in beeld. Afbeelding: DG/Gemeente Gennep

Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep - Lange tijd was de VVD Gennep zeer kritisch op de plannen voor het Integraal Kind Centrum. Het gewijzigde plan voor de bouw van een Kind Expertise Centrum (KEC) in Gennep krijgt uiteindelijk wel de steun van de VVD.

"Afspraak is afspraak", zo legde fractievoorzitter Holger Rodoe deze ommezwaai van zijn fractie uit. "We hebben als coalitiepartij getekend voor het realiseren van dit centrum. Het plan voor het KEC is aangepast en is nu veel beter dan het voorstel dat vorig jaar is aangenomen."

Het kindcentrum komt te staan tussen zwembad Pica Mare en parkeerplaats Martinushof. De zogenaamde linksom-variant is gekozen omdat daar de verkeersstromen van en naar de scholen en kinderopvang die in het KEC worden gevestigd beter te regelen zijn.

Kritisch
In de ontwikkelingsfase was de VVD zeer kritisch op de plannen. Een van de redenen voor die kritiek was de haperende communicatie tussen gemeente en ouders van leerlingen. Inmiddels is het contact met de ouders sterk verbeterd, meent Rodoe. "We hebben ook de steun van een groot deel van de gemeenteraad om de speelruimte die bij het KEC ontstaat ook buiten schooluren open te stellen. En we willen een extra onderzoek naar de verkeersafwikkeling laten uitvoeren."

Vooral de kruising van de Picardie en de Zandstraat zou daarbij een punt van zorg zijn. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →