Raad Venlo wil zwembad behouden

Print
Raad Venlo wil zwembad behouden

Zwembad de Wisselslag in Blerick Afbeelding: Laurens Eggen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen / Blerick / Tegelen / Velden / Belfeld - Alle partijen in de Venlose gemeenteraad pleiten voor behoud van een zwembad. Ze dragen het college op de mogelijkheden daartoe te onderzoeken.

Coalitie en oppositie hebben de krachten gebundeld, omdat ze het binnenbad een belangrijke voorziening vinden waar veel gebruik van wordt gemaakt. Ze geven het gemeentebestuur tijdens de raadsvergadering van 7 november opdracht begin volgend jaar rapport uit te brengen van hun onderzoek. Zolang er geen duidelijkheid is over de toekomst van het zwembad dient De Wisselslag in Blerick open te blijven.

Lees ook: Venlo moet fors bezuinigen: ‘Nieuw zwembad is duur’

Het gemeentebestuur maakte eerder bekend dat De Wisselslag per 1 januari 2020 gesloten wordt. Aanleiding is de slechte staat van de technische installaties. B en W deden geen voorstel om een nieuw bad te bouwen. De raad vraagt daar nu om.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →