Vragen inburgeringsexamen uitgelekt, minister grijpt in

Print
Vragen inburgeringsexamen uitgelekt, minister grijpt in

Het regelement voor het inburgeringsexamen op een toetslocatie van Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Afbeelding: AD/ANP XTRA

Opgaven uit het inburgeringsexamen zijn onlangs gelekt op Facebook. Het onderdeel Schrijven wordt daarom, in afwachting van nieuwe examenopgaven, een week lang niet afgenomen.

Twee weken geleden werd het onderdeel Schrijven van het staatsexamen Nederlands voor nieuwkomers ook al stilgelegd. Opgaven deden de ronde op sociale media. Daardoor zouden deelnemers vals kunnen spelen.

Geschrapt
Ook van de onderdelen Kennis van de Nederlandse maatschappij en Spreken van het inburgeringsexamen zijn opgaven in een besloten Facebookgroep geplaatst, schrijft verantwoordelijk minister Wouter Koolmees aan de Tweede Kamer. Maar dat zijn er zo weinig, dat ze konden worden geschrapt zonder dat de examens eronder lijden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →