Subsidie verlaagd: vrees voor voortbestaan clubs in Laar

Print
Subsidie verlaagd: vrees voor voortbestaan clubs in Laar

Afbeelding: iStock

Laar - Als de gemeente de korting op de subsidie van zaal Bee-j Bertje in Laar doorzet, dan zouden er clubs kunnen omkiepen.

Die vrees uit de dorpsraad Laar in een brief aan de gemeente Weert. Die besloot in 2017 de subsidie voor café-zaal Bee-j Bertje, die fungeert als gemeenschapshuis voor Laar, jaarlijks te korten met 2500 euro. De eigenaar verhoogde daarop de huurprijs voor de verenigingen met een derde: van dertig naar veertig euro voor één dagdeel.

De huurverhoging schoot bij het college van burgemeester en wethouders in het verkeerde keelgat. Die wil de subsidie van Bee-j Bertje nu verder verlagen met nog eens tweeduizend euro.

Leegloop
De dorpsraad vindt dat geen goed idee. ‘De eigenaar heeft desgevraagd aangegeven de huur dan weer te verhogen’, meldt hij in de brief aan de gemeente. ‘Als dat gebeurt, dan kunnen de verenigingen minder organiseren en worden ze daardoor minder aantrekkelijk’, aldus de dorpsraad. ‘Daardoor dreigt er een leegloop van leden bij de clubs en komt daarmee het voortbestaan van de verenigingen op het spel te staan.’

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen