Zwak Roda bekert verder dankzij prachtgoal El Makrini

Print
Zwak Roda bekert verder dankzij prachtgoal El Makrini

Mohamed El Makrini Afbeelding: OrangePictures

Roda JC heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de KNVB Beker.

Op Urk werd moeizaam gewonnen van de plaatselijke amateurclub. El Makrini tekende voor het enige doelpunt van de wedstrijd: 0-1.

Buitenspel
De thuisploeg had in de eerste helft het beste van het spel. Roda, aangetreden met flink wat wisselspelers in de basis, had het zichtbaar moeilijk met het opportunistische spel van de amateurs. De Urker drang naar voren leek al na vijf minuten te worden beloond. Hessel Snoek deed de vijftienhonderd toeschouwers opveren, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Een geluk voor Roda, want de spits leek keurig achter de verdediger te staan.

El Makrini
Na rust schoot de hoofdklasser opnieuw uit de startblokken, maar was het Roda dat scoorde. Mo El Makrini pegelde de bal na een kleine tien minuten vanaf ongeveer twintig meter in de kruising, 0-1. Een doelpunt tegen de verhouding in, want ook in de tweede helft waren de beste kansen voor de thuisploeg. Vooral topscorer Hessel Snoek bleek een ware plaaggeest voor de Roda-defensie, maar de topscorer van Urk miste wat geluk in de afronding.

In de slotfase leek El Makrini voor een tweede treffer te tekenen, maar een tweede schot van afstand zeilde naast.