Kanye West duikt op in sporthal in Belgisch Limburg

Print
Compleet onverwacht bezoek dinsdagavond in sporthal Lakerveld in Houthalen-Helchteren in Belgisch Limburg: de wereldberoemde rapper Kanye West.

De Amerikaan kwam opdagen tijdens een basketbalwedstrijd van Hubo Limburg United Academy tegen het JBA USA team.

Vanuit heel België, en zelfs van buiten de landsgrenzen, waren ze gekomen om de jonge profspelers van de Amerikaanse Junior Basketball Association (JBA) aan het werk te zien tegen de Hubo Limburg United Academy. De Limburgers kregen versterking van enkele jeugdinternationals.

In de wandelgangen werd al gefluisterd dat rapper Kayne 'Ye' West in België was en de opworp zou komen geven. Geen West echter bij de opworp. Alle hoofden draaiden tegen het einde van het derde kwart dezelfde kant uit toen West toch binnen kwam. Hij ging naast JBA-oprichter LaVar Ball zitten. Hij geeft met z'n team jonge spelers die geen zin meer hebben in studeren de kans om profbasketballer te worden.

De JBA-competitie bestaat uit acht ploegen en de 10 beste spelers toeren momenteel door Europa. De vier oudste spelers zijn 20 jaar. LaMelo Ball – zoon van – is met zijn 17 jaar de jongste.