Van Bommel: schande dat we niet doorgaan

Print
Van Bommel: schande dat we niet doorgaan

Afbeelding: ANP

PSV-trainer Mark van Bommel noemde de bekernederlaag tegen RKC Waalwijk (2-3) "zwaar teleurstellend". De landskampioen ging met een veredelde B-ploeg pijnlijk onderuit. "Het is een schande dat we niet doorgaan", gaf hij toe bij FOX Sports.

"Ik had gedacht dat mijn spelers verder waren. Maar in deze wedstrijd waren ze niet goed genoeg. Hier is geen excuus voor, al spelen ze dit seizoen niet zo vaak en ook niet met elkaar. Maar thuis mag je niet van RKC verliezen. We zijn in alles beter, op alle posities ook, maar de uitvoering was heel slecht."

Geen gok
Van Bommel vond niet dat hij een verkeerde opstelling had gemaakt. "Nee, dit was geen gok. Ik had gewoon meer van deze spelers verwacht. Verder heb ik hier geen verklaring voor."

Lees ook: Landskampioen PSV uit bekertoernooi na blamage thuis tegen RKC

Collega Fred Grim deelde een groot compliment uit aan zijn ploeg. "Na die heel snelle openingsgoal van PSV bleven ze erin geloven. We bleven voetballen en konden zelfs het initiatief in handen nemen. We hebben optimaal gebruik gemaakt van de gewijzigde opstelling bij PSV. We wisten vooraf dat we daardoor een kans hadden en die hebben we met beide handen gepakt."