René Trost ontslagen bij Lierse Kempenzonen

Print
René Trost ontslagen bij Lierse Kempenzonen

Trost op archieffoto. Afbeelding: De Limburger

De wegen van Lierse Kempenzonen en trainer René Trost gaan uit elkaar. Het bestuur van Lierse vond dat de resultaten onvoldoende waren na een sportieve analyse van de voorbije maanden.

Lierse staat na negen speeldagen zesde in Eerste Amateur, het derde niveau in België. De fusieclub won slechts één van zijn laatste vijf wedstrijden. "De club staat erop om René te bedanken voor al zijn inzet en werk om samen met ons de club opnieuw op te bouwen”, zo laat Lierse Kempenzonen weten in een persbericht op haar website.

Fusie
Oud-prof René Trost (53) was eerder trainer bij Roda JC, MVV en VVV, maar ook bij Lierse SK voordat die club failliet ging en moest fuseren met KFC Oosterzonen. Uit die fusie ontstond Lierse Kempenzonen.

In Lier verkreeg Kerkradenaar Trost twaalf jaar geleden heldenstatus. "Als beginnend hoofdtrainer in de Eerste Klasse (hoogste niveau, red.), startte ik in een zware competitie. En we hebben ons toen gehandhaafd. Het was een waanzinnig jaar”, zei hij eerder in deze krant. Een seizoen later ging het overigens mis met Lierse en gingen trainer en club uit elkaar.

Hartinfarct
Drie jaar geleden zei Trost nog dat hij nooit meer op de ‘hete’ stoel van hoofdtrainer zou gaan zitten. Een direct gevolg van een hartinfarct. Toch bezweek hij voor de uitdaging om weer in Lier aan de slag te gaan. Ook omdat de klus bij Lierse Kempenzonen voor de oefenmeester op een ideaal moment kwam. De periode daarvoor was Trost actief bij de jeugdacademie van Roda JC waar voor hem ontslag dreigde.

René Trost was dinsdagavond niet bereikbaar voor commentaar.