Minister bemoeit zich niet met scholen Venlo

Print
Minister bemoeit zich niet met scholen Venlo

Afbeelding: ANP/Bart Maat

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen / Blerick / Tegelen / Velden / Belfeld - Minister Arie Slob van Onderwijs gaat zich niet bemoeien met de problemen bij de Venlose middelbare scholen. Dat schrijft hij in een antwoord op Kamervragen van PvdA-kamerlid Kirsten van den Hul.

Dat bestuurder Peter Badoux de leraren één uur meer wil laten werken dit schooljaar tegen hetzelfde salaris is een zaak van de vakbonden en schoolbesturen, schrijft hij.

Samen oplossen
Leraren mogen maximaal 750 uren lesgeven staat in de cao voor 2018. Als die cao niet wordt nageleefd, moeten beiden partijen dit samen oplossen, schrijft Slob in het antwoord aan Van den Hul. De minister kent overigens geen vergelijkbare gevallen op andere scholen in Nederland. Wel wijst hij er op dat in 2019 de maximale lestaak nog maar 720 uur mag zijn. 

Lees ook: Boze leraren Venlo willen geen gegoochel met cijfers meer

Afgelopen weken ontstond commotie op de Venlose middelbare scholen Den Hulster, Valuas en Blariacum. Docenten en vakbonden zeggen dat dit de zoveelste maatregel is om de financiële tekorten weg te werken. Altijd zijn de leraren de dupe, vinden ze. Er is gewoonweg geen tijd meer om goed voorbereid onderwijs te geven.

Actie
De onderwijsvakbonden hielden daarom twee weken geleden een actiebijeenkomst onder schooltijd. Bijna 200 docenten kwamen bespreken welke acties ze gaan voeren als de maatregel niet wordt ingetrokken. De leraren besloten nog een laatste keer te overleggen met bestuurder Badoux. Als dat niks oplevert, zijn stakingen niet uitgesloten.