Burgemeester Heijmans: Weren ‘gelukszoekers’ heeft waterbedeffect

Print
Burgemeester Heijmans: Weren ‘gelukszoekers’ heeft waterbedeffect

Afbeelding: ANP/Robin van Lonkhuijsen

Laar / Tungelroy / Weert / Swartbroek / Altweerterheide / Stramproy - Door asielzoekers uit veilige landen uit je eigen azc te weren, zadel je andere gemeenten op met problemen.

Door asielzoekers uit veilige landen uit je eigen azc te weren, zadel je andere gemeenten op met problemen.

Overlast
Dat zegt burgemeester Jos Heijmans van Weert naar aanleiding van de maatregel van zijn Rotterdamse collega Ahmed Aboutaleb om asielzoekers uit veilige landen te weren uit zijn asielzoekerscentrum. Die asielzoekers zorgen vaak voor overlast en criminele activiteiten binnen en buiten het azc.

Aboutaleb heeft daar geen zin meer in en gelastte het COA (Centrale Orgaan opvang Asielzoekers) geen asielzoekers meer toe te laten op het azc in Rotterdam. Daardoor ontstaat een waterbedeffect doordat die overlastgevende asielzoekers in azc’s in andere gemeente worden ondergebracht, zegt Heijmans.

Begrip
De Weerter burgemeester zegt wel begrip te hebben voor de actie van Aboutaleb. Ook asielzoekers uit de veilige landen in het azc in Weert, door Heijmans ‘gelukzoekers’genoemd, hebben in de afgelopen drie jaar voor overlast gezorgd, weet Heijmans.

Net als  de burgemeester van Rotterdam heeft hij vaker bij de staatssecretaris aangedrongen op het opzetten van aparte voorzieningen voor de opvang van asielzoekers uit veilige landen. Die voorzieningen laten nog op zich wachten. Volgens Heijmans wordt er door overheidsinstanties veel gepraat en te weinig actie ondernomen om het probleem bij de horens te vatten

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje