Prominenten in de bres voor L1-radioprogramma ‘De Stemming’

Print
Prominenten in de bres voor L1-radioprogramma ‘De Stemming’

Afbeelding: iStock

Het L1-radioprogramma De Stemming mag niet opgeofferd worden aan het Limburgse profvoetbal. Die boodschap verkondigen een 25-tal prominente Limburgers uit politieke en culturele hoek in een open brief aan de hoofdredactie van de regionale omroep. Met kerende post laat hoofdredacteur Leo Hauben weten het ‘hartgrondig oneens’ te zijn met de briefschrijvers.

Het discussieprogramma De Stemming wordt elke zondag live uitgezonden rond het middaguur. Een uitzending duurt twee uur, maar als een Limburgse profclub vroeg in de middag aantreedt, moet De Stemming het met de helft van de zendtijd doen. Initiatiefnemers Luc Winants (oud-burgemeester van Brunssum) en schrijver Cyrille Offermans omschrijven De Stemming als "een programma van ernstig bedreigde soort.”

Overdreven
Hauben vindt dat de briefschrijvers de zaak onnodig overdrijven. "Nog voordat de speeldata bekend waren is het principebesluit genomen dat we profvoetbal op de radio live brengen. Dat principe laat je dan niet zo maar vallen als het aanvangstijdstip verkeerd uitpakt. Zo vaak gebeurt het niet dat een Limburgse club al vroeg moet aantreden.”

De hoofdredacteur weerspreekt ook de lezing van de briefschrijvers dat L1 met haar beleid aangeeft voetbal belangrijker te vinden dan politiek en cultuur.