Groot Limburgs Buuttekampioenschap: 25 kandidaten, geen oud-kampioenen

Print
Groot Limburgs Buuttekampioenschap: 25 kandidaten, geen oud-kampioenen

Bjorn Smits als Baerke de werme bekker. Afbeelding: Jeroen Kuit

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Herten / Ool / Asselt / Boukoul / Einde - Vijfentwintig kandidaten nemen dit jaar deel aan de voorrondes van het Groot Limburgs Buuttekampioenschap waarvan de finale op 11 januari in de Oranjerie in Roermond gehouden wordt.

Deze voorrondes vinden 12, 13 en 14 november plaats  in respectievelijk Belfeld, Merkelbeek en Nederweert-Eind. Onder de deelnemers bevinden zich deze keer acht debutanten, twee Belgen, twee vrouwen  en – opvallend deze keer - géén oud-kampioenen. De winnaar van de finale krijgt de trofee dus voor het eerst in handen.

Vers bloed
Voorzitter Karel Fiddelers van de Limburgse Vereniging Karnavals Artiesten vindt dat geen probleem. "Vers bloed is ook wel eens fijn.” De Susterenaar is vooral in zijn nopjes met het grote aantal kandidaten dat zich heeft aangemeld. "We moeten teruggaan tot het kampioenschap van 1999 om aan meer deelnemers te komen dan nu. Toen waren dat er 29, in  1985 zelfs 30.”

De voorverkoop voor alle drie de voorrondes start zaterdag 3 november om 11 uur ’s ochtends via mail. Kaarten kosten 11 euro per stuk. Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld en met een retourmail beantwoord. Zet in de mail duidelijk voornaam, achternaam, volledig adres, telefoonnummer en het aantal kaarten.

E-mail
Voor de voorronde van 12 november in De Hamar in Belfeld geldt het mailadres secretaris@belhamels.nl, voor de tweede voorronde een dag later in De Henkhof in Merkelbeek zeemplekkesj@gmail.com en voor de derde en laatste voorronde in de Reigershorst in Nederweert-Eind is dat verkoop@depiepkukes.nl.

Na afloop van de laatste voorronde wordt ook bekendgemaakt wie zich voor de 57ste  finale op 11 januari in de Oranjerie in Roermond heeft weten te plaatsen.

Vorig jaar ging de titel naar Bjorn Smits uit Nederweert-Eind met zijn buut Baerke de werme bekker. De eerste buuttefinale in 1963 werd gewonnen door Pierre Cnoops met De Jaeger.