Kiek van Toen: Toneelgezelschap

© Archief De Limburger

Aan de vooravond van hun optreden poseren de leden van een toneelgroep voor onze fotograaf. Het stuk dat zij gaan brengen gaat over een autohandelaar en een rijwielhandelaar, en hun gezinnen waarvan de kinderen een romance beginnen.

Peter de Vreede

Wat is de naam van de toneelgroep, in welke plaats is/was deze gevestigd, en wie herkent de acteurs en regisseur op deze foto uit oktober 1980?

Reacties kunt u sturen naar peter.devreede@delimburger.nl

Reacties:

Hallo,Ik weet niet welke groep het is maar de regisseur moet Hans van Leipzig zijn. Hij staat links boven op de foto.Met vriendelijke groet,Patrick Janssen

Beste Peter.- De groep heet Pallieter uit Beek.- De vrouw helemaal links is Annie Fredericks. Zij is getrouwd met de man met de baard helemaal rechts op de foto. Zij is een zus van Mariet Veugen-Fredericks.- De man - 3e van linksvoor - is Frans Veugen. Mariet Veugen is de vrouw van Frans.Frans en Mariet waren oom en tante van mij. Ze zijn helaas overleden.Groet,Rens Veugen.

Beste Peter,Wat leuk een oude foto van ons toneelgezelschap in de krant. Het toneelgezelschap was Pallieter uit Elsloo. Helemaal voorop van links naar rechts Annie Frederix, Margriet Janssen en Frans Veugen.In de auto Marcel Maessen en met zwarte baard Jacques Fredrix. Achter hem Rico Veugen. Achter Margriet Janssen staat de regisseur Hans Trentelman.Boven op de auto Minoe Otten en Jos Salden. Hartelijke groet,Margriet JanssenDoenrade

Toneelgroep Pallieter Elsloo. Bovenste rij : Hans Trentelman, regisseur, Minou Otten, Jos Salden, Rico Veugen. Onderste rij, Annie Fredrix, Margriet Janssen, Frans Veugen, Marcel Maessen (in auto) en Jacques Fredrix.Annie Fredrix

Hallo,Op de foto staan de leden van de toenmalige toneelgroep “Pallieter” uit Elsloo.De dame links is Annie Sensen.De man met baard rechts is Jacques Frederix.De man met baard boven op de auto is Jos Salden.De man op de motorkap is Frans Veugen.De man op de achtergrond is regisseur Hans Trentelman.De andere leden herken ik wel maar weet hun namen niet meer.Gr.,Jack Spronkmans, Stein.

Beste Peter,Hierbij herkennen wij van links naar rechts;Annie Fredrix lachend met hoofddoekje,In het midden zittend op de auto Frans Veugen lachend met hand op spiegelMan met baard is Jacques Fredrix broer van Annie.Frans Veugen was zwager van Annie en Jacques.Hopelijk hiermede jullie een eindje op weg te hebben geholpen.Vriendelijke groet Leny en Piet Paes uit Aelse.