Vijf jaar cel geëist voor brand Harrie Meers Huis in Hoensbroek

Print
Vijf jaar cel geëist voor brand Harrie Meers Huis in Hoensbroek

De brand verwoestte de bovenverdieping van het Harrie Meers Huis in Hoensbroek. Afbeelding: Luc Lodder

Hoensbroek - Tegen de 35-jarige Heerlenaar Leon B. is vijf jaar cel geëist voor het stichten van de brand die deze zomer het Harrie Meers Huis in Hoensbroek grote schade toebracht. B. bewoonde het appartement boven het gemeenschapshuis en de kantoren.

De man heeft een bipolaire persoonlijkheid, volgens een analyse van justitie. Geen stoornis. De Heerlenaar weigerde mee te werken aan diepgravend psychiatrisch onderzoek.

Levenswerk
De officier van justitie betoogde dat B., die de brandstichting meteen aan de politie had bekend, wel degelijk verantwoordelijk moet worden gehouden en dus straf verdient. Terwijl brandweerlieden hun leven waagden en het levenswerk van Huub Wolfs werd verwoest, zat B. op een bankje te wachten tot het politiebureau openging. 

B.'s advocaat vroeg vrijspraak, omdat er geen sporen zijn gevonden op zijn lichaam. De bekentenis op het politiebureau zou niet voetstoots voor waar moeten worden aangenomen.

Uitspraak over twee weken.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen