Vijf jaar cel geëist voor brand Harrie Meers Huis in Hoensbroek

Print
Vijf jaar cel geëist voor brand Harrie Meers Huis in Hoensbroek

De brand verwoestte de bovenverdieping van het Harrie Meers Huis in Hoensbroek. Afbeelding: Luc Lodder

Hoensbroek - Tegen de 35-jarige Heerlenaar Leon B. is vijf jaar cel geëist voor het stichten van de brand die deze zomer het Harrie Meers Huis in Hoensbroek grote schade toebracht. B. bewoonde het appartement boven het gemeenschapshuis en de kantoren.

De man heeft een bipolaire persoonlijkheid, volgens een analyse van justitie. Geen stoornis. De Heerlenaar weigerde mee te werken aan diepgravend psychiatrisch onderzoek.

Levenswerk
De officier van justitie betoogde dat B., die de brandstichting meteen aan de politie had bekend, wel degelijk verantwoordelijk moet worden gehouden en dus straf verdient. Terwijl brandweerlieden hun leven waagden en het levenswerk van Huub Wolfs werd verwoest, zat B. op een bankje te wachten tot het politiebureau openging. 

B.'s advocaat vroeg vrijspraak, omdat er geen sporen zijn gevonden op zijn lichaam. De bekentenis op het politiebureau zou niet voetstoots voor waar moeten worden aangenomen.

Uitspraak over twee weken.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →