Politieman uit Elsloo raadpleegde werkcomputers voor privézaken

Print
Politieman uit Elsloo raadpleegde werkcomputers voor privézaken

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Elsloo - De politieman die ervan wordt verdacht ongeoorloofd politiesystemen te hebben geraadpleegd, is de 40-jarige Coen van W uit Elsloo. Hij zou voor privégebruik naar informatie in computers hebben gezocht. Van W. werkt bij de politie in Sittard.

Dat bevestigen bronnen rond het onderzoek dat het Openbaar Ministerie (OM)  heeft ingesteld naar de politieman. Over welke zaken, voor wie in zijn privé-omgeving en hoe vaak hij in de politiesystemen heeft gekeken is in onderzoek. 

Inspecteur
Het OM liet donderdag weten dat een politieman wordt verdacht van computervredebreuk en het lekken van informatie. Het blijkt om Coen van W. te gaan die als inspecteur tot het middenkader van het Limburgse politiekorps hoort.  Het OM bevestigt dat er nog geen aanwijzingen zijn dat Van W. naar criminelen heeft gelekt. 

De advocaten Ludo Hameleers en Suzanne Kurvers die Van W. bijstaan verwachten op basis van de nu bekende feiten en verwijten dat hun cliënt op korte termijn weer thuis zal zijn. Ze willen verder niet op de zaak ingaan. 

Arrestatie
Coen van W. had woensdag te horen gekregen dat hij zich de volgende morgen in het politiebureau in Maastricht moest melden. Daar werd hij  donderdag opgepakt. Hij is na zijn arrestatie voor verhoor door de rijksrecherche overgebracht naar het politiebureau in Den Bosch. 

De rechter-commissaris in Roermond toetst vrijdag de rechtmatigheid van de arrestatie en de inverzekeringstelling van de politieman. Op gezag van de rechter kan de inverzekeringstelling met drie dagen worden verlengd. In dat geval is zijn voorgeleiding begin volgende week. 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →