‘Vertraging hotelplan in Thorn door onkunde’

Print
‘Vertraging hotelplan in Thorn door onkunde’

Afbeelding: John Peters

Thorn - Het hotelplan in de Thornse Hofferkeukens en Pottenhuisjes loopt vertraging op. Dat zegt de initiatiefnemer, die de ‘ambtelijke onkunde en onwil’ bij de MER hekelt.

Hotelhuisjes in de Thornse Hofferkeukens en Pottenhuisjes. Met dat plan kocht ontwikkelaar Theo Linssen vorig jaar de rijksmonumentale panden. Gebouwd wordt er echter nog niet, omdat de vergunning nog niet binnen is. Dit tot frustratie van Linssen, die een klachtbrief stuurde aan de colleges en raadsleden van de MER-gemeenten (Maasgouw, Echt-Susteren en Roerdalen). Hij wil dat het college van Maasgouw zich bemoeit met de vergunningverlening door de MER.

In zijn schrijven beklaagt Linssen zich over ‘het bureaucratisch moeras’ waarin hij terecht is gekomen en zegt ‘het gevoel te hebben dat interne procedures belangrijker zijn dan proactieve dienstverlening’. Volgens de ontwikkelaar loopt zijn hotelplan vertraging op.

Vergunning
Linssen werd in juli 2017 eigenaar van de panden. Een jaar later zei hij tegen De Limburger ‘te hopen binnenkort te starten met de bouw’. Echter, ruim vier maanden later ligt alles nog steeds stil. "We dachten in juni of juli de vergunning te krijgen, zodat de aannemer na de bouwvak kon starten. Het plan was in goed overleg afgestemd met de gemeente Maasgouw en de Monumentencommissie gaf groen licht.”

Bij de vergunningaanvraag bij de MER liep het plan echter vast, aldus Linssen. "Om een voorbeeld te geven: een reactie dat het 26 weken langer gaat duren, sturen ze pas na 7 weken op. Die 26 weken zijn overigens alweer bijna voorbij, en nog steeds horen we niets. Kan dat nou niet op een andere manier? Ik heb de aannemer laten weten dat we niet van start kunnen gaan en heb geen idee wanneer dat wel kan. We lopen vast op ambtelijke onkunde en onwil.”

'Juiste procedures'
Bij de MER zijn ze zich van geen kwaad bewust. In een reactie per mail laat de woordvoerder weten dat de ‘behandeling binnen de vastgestelde termijnen loopt’. Verder schrijft zij: ‘Uit analyse van de beschikbare gegevens [...] is gebleken dat door de medewerkers van de MER Omgevingsdienst professioneel is gehandeld en de juiste procedures zijn gevolgd.”

Ook merkt ze op dat de aanvraag is getoetst en ‘niet voldoet op het gebied van brandveiligheid’. De MER wacht op ‘nadere informatie’ hierover. Daarna wordt ‘het proces verder doorlopen’.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →