Roerdalen gaat vervallen garage Geelen niet onteigenen

Print
Roerdalen gaat vervallen garage Geelen niet onteigenen

Afbeelding: Mitchell Giebels

Melick - De gemeente Roerdalen is vooralsnog niet van plan om de vervallen garage Geelen in Melick te onteigenen en zelf te saneren. Er zijn gesprekken met geïnteresseerden.

De garage is al vijftien jaar een doorn in het oog van de gemeente en wordt gezien als ‘rotte plek’ in de kern van Melick. Pogingen om de garage te slopen en er woningen te bouwen mislukten steeds.

Begin dit jaar leek het er nog op dat de bouwval plaats zou maken voor acht huizen. Dit ging niet door omdat het de geïnteresseerde projectontwikkelaar, de Wing Group uit Roermond, niet lukte om het gebouw tijdig te kopen.

Saneren
De politiek in Roerdalen vroeg afgelopen zomer een actieplan van burgemeester en wethouders. Die zeggen nu dat ze serieus hebben gekeken naar mogelijke onteigening van het pand en de vervuilde grond. Ook is onderzocht of Roerdalen de garage zelf zou kunnen kopen, saneren en ontwikkelen.

Volgens het college zijn beide opties vooralsnog niet aan de orde. Het hoopt dat het lukt om de sanering te combineren met woningbouw op twee andere plekken in Melick: de voormalige basisschool en bij Wienkeskoel.

Hoop
Het laatste afgeketste plan bestond ook uit zo’n combinatie. De ontwikkelaar mocht in totaal 28 huizen bouwen, waarvan 8 op de plek van de voormalige garage. De opbrengst van het geheel zou gebruikt worden om de vervuilde grond te saneren. De ontwikkelaar wilde voor de aankoop echter extra onderzoek naar de vervuiling om een financiële domper te voorkomen.

Directeur Harrie Oelers van Wing Group zegt hoop te hebben dat hij het plan alsnog vlot kan trekken. Hij heeft recent met verantwoordelijk wethouder Eugenie Cuijpers "een kop koffie gedronken”. "En dat doe ik natuurlijk niet als er geen hoop meer is.”

Cuijpers zelf laat via een woordvoerster weten dat er geen nieuwe ontwikkelingen in het dossier te melden zijn. De gemeente bekijkt of de eigenaar van de garage gedwongen kan worden om het pand en de begroeiing daaromheen netjes te houden. De eigenaar wilde niet reageren.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →