Eynderhoof draait ongekend goed seizoen

Print
Eynderhoof draait ongekend goed seizoen

Openluchtmuseum Eynderhoof Afbeelding: DL

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk - Openluchtmuseum Eynderhoof heeft een ongekend goed seizoen gedraaid. Na een dip van 12.000 betalende bezoekers in 2016 kreeg het museum dit seizoen bijna 16.000 gasten.

Met name het opschalen van thema’s tot evenementen heeft het museum in Nederweert-Eind, dat zondag voor het laatst open was dit seizoen, geen windeieren gelegd. De Kinderdag op 3 juni trok 503 betalende bezoekers, bovendien zijn die dag 40 gezinskaarten verkocht aan bezoekers die daarmee het hele seizoen naar binnen konden.

Kermis
De nostalgische kermis in augustus was goed voor 2580 bezoekers in drie dagen en het pompoen snijden in oktober trokken 1629 bezoekers in drie dagen. "Op die dagen hebben we wel veel vrijwilligers nodig, zo’n zestig bijvoorbeeld met de kermis”, vertelt bestuurslid Bert Rietjens. Maar ook daaraan heeft Eynderhoof met bijna 400 vrijwilligers (ruim 30 meer dan vorig jaar) geen gebrek.

Naamsbekendheid
Het succesvol seizoen is deels ook te danken aan een grotere naamsbekendheid buiten de provincie. "We hebben dit jaar actief recreatieparken en VVV’s in Brabant benaderd en daardoor hebben we nieuwe bezoekers weten te trekken”, vertelt pr-man Mick Waulthers. "Onze frustratie was namelijk dat we wel veel tevreden klanten hebben maar dat nieuwe bezoekers moeilijk te werven zijn. Dat lijkt nu te lukken, ook dankzij de rondleidingen die in de dertig weken van het afgelopen seizoen vrijwel dagelijks plaatsvonden.”

Eynderhoof begint waarschijnlijk op zondag 31 maart aan het nieuwe seizoen. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →