Zes weken smakelijk eten met een sociaal karakter

Print
Zes weken smakelijk eten met een sociaal karakter

Eet met je hart is van start gegaan. Afbeelding: Met je hart Maastricht

Maastricht / Itteren - Bij circa 30 restaurants in Maastricht kunnen gasten de komende zes weken één euro van de rekening doneren aan een goed doel. De opbrengst wordt besteed aan ontmoetingen van eenzame ouderen.

De donatie is een initiatief van de landelijke de EET met je hart campagne waaraan zo'n 500 restaurants meedoen. In de campagne wordt aandacht gevraagd voor eenzaamheid onder ouderen.

In Maastricht wordt deze campagne van 1 november tot en met 18 december voor de vierde keer uitgerold. Met je hart zamelt niet enkel geld in voor 'waardevolle' ontmoetingen van ouderen te organiseren. Ook wil de stichting onder het motto ‘Samen ben je niet alleen’ mensen in beweging krijgen; om als vrijwilliger in actie te komen of om bijvoorbeeld als bedrijf op te staan.

De landelijke stichting maakt zo’n 10.000 ontmoetingen op jaarbasis mogelijk, dankzij de inzet van honderden vrijwilligers.

In iedere gemeente waar de formule wordt uitgerold, is de burgemeester ambassadeur van stichting Met je hart. In Maastricht is dat burgemeester Annemarie Penn- te Strake. 

De restaurants
De volgende restaurants in Maastricht doen mee; Petit Bonheur, Grand Cafe Maastricht Soiron, La Bonbonniere, La Chine, Brasserie Bonhomme, Sjinkerij De Bóbbel, Teaching Hotel Chateau Bethlehem, Laus, Restaurant Les Marolles, Prix-de-Rome, Piece of Cake, Vino&Friends, Stadsbrouwerij/Brasserie De Maastrichter Maltezer, Le Bon Vivant, Brasserie Tapijn , Rozemarijn, Le Bon Choix, Hof van Huntjens, Sjiek Kookpunt, Buitenplaats Vaeshartelt, Restaurant Burgerlijk, Cafe de Clochard, In de Karkol, Petit Cafe De Moriaan, Cafe Lure, Meesters in Wijn, Boerderij Daalhoeve, Talentino Mestreech, De Poshoorn.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →