Wieërter Kwis in 42 seconden vol

Print
Wieërter Kwis in 42 seconden vol

Afbeelding: Wieërter Kwis

Laar / Tungelroy / Weert / Swartbroek / Altweerterheide / Stramproy / Midden-Limburg - De inschrijving voor de Wieërter Kwis, die komend jaar voor de derde keer wordt gehouden, was vrijdagmorgen binnen 42 seconden vol.

De organisatie is in handen van Ladies' Circle Weert. Vorig jaar duurde het nog anderhalf uur voor de inschrijving van honderd teams voor de Wieërter Kwis moest sluiten. "Dit is echt ongekend", zegt Mayke Breeuwer, een van de organisatoren. "We waren al voorbereid op een korte inschrijvingstijd, maar dit hadden we echt niet verwacht."

Behalve de honderd teams die deel kunnen nemen, hebben zich nog vijftig teams op de reservelijst laten plaatsen. Vallen er teams af, dan komen zij aan de beurt.

Vragen
De opzet van de Wieërter Kwis is eenvoudig en vooral heel erg leuk: op 16 maart 2019, 18:00 uur kunnen de deelnemende teams een vragenlijst ophalen bij Keenterhart in Weert. De antwoorden moeten hier klokslag 23:00 uur weer worden ingeleverd. Op de lijst staan kennis, doe- en denkvragen. Vele daarvan hebben een lokaal karakter. Wie denkt dat het beantwoorden ervan makkelijk is, vergist zich. De vragen laten zich namelijk niet makkelijk googlen. Alle hulplijnen mogen daarom ingezet worden.

Teams die meedoen aan de Wieërter Kwis bestaan uit vrienden, familie of een afvaardiging van een vereniging of bedrijf. Door deel te nemen aan de Wieërter Kwis maken zij kans op een geldbedrag voor een zelfgekozen lokaal doel. Ieder team kiest zijn eigen thuishonk, bij iemand thuis bijvoorbeeld of in de sportkantine, van waaruit het team de vragen gaat beantwoorden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →