Remunjse Reuzegilde op zoek naar jeugdige aanwas

Print
Remunjse Reuzegilde op zoek naar jeugdige aanwas

Afbeelding: Rob van Deurzen

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Herten / Ool / Asselt / Boukoul / Einde - Meer dan 30.000 bezoekers genoten op zondag 9 september jl. van de historische stoet door de Roermondse binnenstad. Stadsreus Sjtuf (Sint Christoffel) vormde, samen met het Remunjs Reuzegilde het imposante sluitstuk van de optocht. Om het voortbestaan van het gilde te kunnen garanderen, is het gezelschap op zoek naar nieuwe leden. “Met name jeugdige aanwas is meer dan welkom”, aldus secretaris Ger van Cruchten.

Het Remunjs Reuzegilde trekt er enkele keren per jaar op uit om in Nederland en België, samen met stadsreus Sjtuf, deel te nemen aan manifestaties en optochten zoals die in september in Roermond plaatsvonden. Ger van Cruchten: “Deze uitstapjes vinden normaliter op een zondag plaats en zijn lang van te voren bekend. Zo staan er voor 2019 al bezoeken aan Venlo, Maastricht en Tilburg op de kalender. Op zo’n dag staat de gezelligheid op de eerste plaats.”

“Dames, maar vooral ook heren uit elke leeftijdscategorie zijn van harte welkom bij ‘t  Remunjse Reuzegilde, waarbij wij vooral een verjonging van ons gezelschap voor ogen hebben. Het zou toch jammer zijn als het gilde over enkele jaren zou ophouden te bestaan omdat er geen aanwas van leden meer is. We moeten er niet aan denken dat wij onze reus Sjtuf te rusten zouden moeten leggen”, vertelt de secretaris.

Voor meer informatie en/of aanmelding kan contact worden opgenomen met gildemeester Jan Raeven via tel. 0475-324474 of 06-51008102. Een e-mail sturen kan ook: secretaris@reuzengilde-roermond.nl

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →