Gemeentehuis Leudal als galerie voor expositie ‘Vrijheid in Beweging’

Print
Gemeentehuis Leudal als galerie voor expositie ‘Vrijheid in Beweging’

Dick van Wijk aan het werk. Afbeelding: Bob Strik

Heythuysen - Maria Verstappen en Dick van Wijk exposeren van 18 november tot en met 2 december in het gemeentehuis van Leudal, onder het thema ‘Vrijheid in Beweging’.

Maria Verstappen (Meijel, 1960) raakt al als klein kind in het schildersbedrijf van haar vader in de ban van verf, kleur en vormen. Op latere leeftijd maakt zij haar droom waar en wordt kunstschilder. Maria geniet van de ultieme vrijheid van die eerste streek op het doek. Ze schildert werken die voor velen een kosmische uitstraling hebben. Doordag ze meestal met handen en paletmes werkt, in plaats van kwast en penseel, noemt ze het zelf vooral beeldhouwen op doek. Het werk van Maria is abstract maar toch universeel. Intuïtief ontstaan harmonische composities van kleuren en structuren. (www.mariaverstappen.nl)

 

Passie en creativiteit

Dick van Wijk (Leiden, 1943) begint als kleine jongen al voorwerpen uit zijn omgeving na te tekenen en hij prent de vormen in zijn geheugen. Hij beschikt over een goed ontwikkeld geometrisch ruimtelijk inzicht maar het zijn zijn passie en creativiteit, die ervoor zorgen dat de artistieke vonk overslaat en hij beeldhouwen gaat studeren. Na zijn studietijd vestigt hij zich als beeldhouwer in Roermond. In zijn beelden is Dick op zoek naar een symbiose van geometrische en organische vormen met als uitgangspunt het menselijk lichaam. (www.dickvanwijk.nl)

 

Bezichtigen

Na de opening op zondag 18 november om 14.00 uur, is de expositie te bezichtigen op de zondagen 25 november en 2 december van 14.00-17.00 uur en op werkdagen van maandag tot en met donderdag  tijdens kantooruren. De toegang is gratis. (Meer informatie: www.kunstencultuurleudal.nl)

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →