'Base' winnaar op het Dutch Mountain Film Festival

Print
'Base' winnaar op het Dutch Mountain Film Festival

Alexander Polli rechts op de foto. Afbeelding: Vide still uit 'Base'

Heerlen / Hoensbroek / Zuid-Limburg - De film 'Base' van de Engelse regisseur Richard Parry is uitgeroepen tot de beste film van de achtste editie van het Dutch Mountain Film Festival. Dat gebeurde vrijdagavond tijdens het Award Gala in het Royal Theater in Heerlen. Perry kreeg een award en een geldbedrag van 1.500 euro.

De jury roemt de film om zijn geloofwaardigheid.

Basejumpen
De film vertelt het verhaal van basejumper JC die, nadat zijn vriend Chico tijdens een sprong is verongelukt -  basejumper en acteur Alexander Polli overleed echt tijdens de opnames - zichzelf uitdaagt om nog sneller, lager en beter te vliegen. Hij dreigt iedereen om zich heen mee te nemen in zijn val.

"De film onderscheidt zich van andere bergsportspeelfilms in dit genre doordat de stunts eigenlijk geen stunts zijn, maar echte sprongen uitgevoerd door echte base-jumpers", aldus de jury.

Zomer in de bergen
De Spiegel Award voor beste nieuwkomer (en 1.000 euro) ging naar de film 'Alptraum' van de Zwitser Manuel Lobmaier, een film over een desastreuze zomer in de bergen. De jury roemt Lobmaier om zijn lef 'omdat hij in alle naïviteit een experiment aangaat en durft te laten zien dat de bergen niet alleen geven, maar ook nemen, dat de bergen niet alleen het mooie in de mens naar boven brengen, maar ook al het rauwe'.

De Parkstad Limburg Award (plus 500 euro) was voor de debuutfilm ‘Reindeer’ van de Nederlandse filmmaker Jeroen van Bruggen, een film over de bedreigde Sami-cultuur boven de Poolcirkel.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →