IKL-cursus bomen snoeien in Haelen

Print
IKL-cursus bomen snoeien in Haelen

Afbeelding: VIA Leudal

Haelen - De werkgroep woon- en leefomgeving van het Dorpsoverleg Haelen verzorgt in samenwerking met het IKL (Instandhouding Kleine Landschappen) een cursus bomen snoeien.

In samenwerking met de gemeente Leudal en het IKL krijgt de boomgaard nabij het kruispunt Houtrustlaan / Heierveld een flinke opknapbeurt. “Het ‘grasveldje’ wordt een natuurgebied waar het goed toeven is voor mens en dier. Insecten kunnen hun intrek nemen in het nieuwe bijenhotel. De Pluk-A-Way wordt een lust voor het oog,” aldus een lid van de werkgroep. De eerste aanpassingen zijn al door de gemeente uitgevoerd. Het voorlopige ontwerp staat op www.dorpsraadhaelen.nl .

 

Snoeiperiode

De winterperiode is bij uitstek een snoeiperiode. Voor de snoeicursus zijn twee data gepland. De theorieles is op donderdag 13 december om 19.30 uur in Trefcentrum Aldenghoor te Haelen en de praktijkles op zaterdag 15 december. Aanmelden kan tot 1 december via info@dorpsraad.nl . Aan de cursus zijn geen kosten verbonden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →