SP Weert geeft fractiebudget terug aan gemeente

Print
SP Weert geeft fractiebudget terug aan gemeente

Afbeelding: ANP

Laar / Tungelroy / Weert / Swartbroek / Altweerterheide / Stramproy - Nu duidelijk is dat de raadsleden Jeroen Goubet en Karin Duijsters hun raadszetels niet teruggeven aan de SP, heeft deze partij besloten het fractiebudget (zo’n vierduizend euro jaarlijks) terug te storten op de bankrekening van de gemeente.

Goubet en Duijsters stapten enkele weken geleden uit de SP en gingen door als Fractie Goubet/Duijsters. De SP verzocht het tweetal zijn zetels terug te geven, maar beiden gaven aan dit niet van plan te zijn. Nu de SP dus geen eigen fractie meer heeft, de partij besloten het fractiebudget terug te geven.

Armoede
SP-afdelingsvoorzitter Mathijs Fiddelaers geeft op de website van de partij aan dat het geld beter besteed kan worden aan de inwoners van Weert, dan dat het op een plank ligt te wachten. "Er groeien volgens de gemeente nog ruim zeshonderd kinderen op in armoede, dat is een schande", aldus Fiddelaers. "Vierduizend euro is een leuk bedrag waar je mooie dingen mee kunt doen voor hen."

De SP gaf eerder al aan gewoon als partij actief te blijven in Weert.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →