MVV laat na periodekampioen Sparta pijn te doen

Print

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Maastricht / Itteren / Zuid-Limburg - MVV heeft vrijdagavond in De Geusselt met 0-2 verloren Sparta, dat door de zege in ieder geval tot zondag koploper is in de eerste divisie.

De Maastrichtenaren deden echter niet onder voor de gasten, maar vergaten te scoren.

MVV kwam al vroeg op achterstand. Uit een hoekschop van Thomas Verhaar kopte Lars Veldwijk de 0-1 binnen. Bij aanwezigheid van een videoscheidsrechter was de treffer wellicht geannuleerd wegens een duwfout van de spits.

Mogelijkheden
Het duurde even voordat de thuisclub de schroom van zich af wierp en besefte dat er best iets te halen viel tegen de ploeg die een week eerder beslag legde op de eerste periodetitel. In het kwartier voor rust stapelden de mogelijkheden voor MVV zich op, maar gescoord werd er niet.

Ook op basis van het vertoonde spel in de tweede helft verdiende MVV op z'n minst een punt. Vooral linksbuiten Dogan Golpek, amper twee seizoenen geleden nog in de hoofdklasse actief, was een ware plaag voor de Rotterdamse defensie.

Drie spelers uitgevallen
Door een verspeelde bal in de achterhoede van MVV kreeg Veldwijk de kans zijn tiende van het seizoen te maken. Dat deed hij, waardoor de kansen op een resultaat verkeken waren voor MVV. De Maastrichtse club zag drie spelers geblesseerd itvallen: de broertjes Martina en Hawbir Moustafa.

Lees ook: Ex-MVV'er Loshaj duikt op bij Roda

Bekijk hier de nieuwe aflevering van 'Komt dat Schot', het online voetbalprogramma van De Limburger: