Deze tunnel in Gennep bezorgt fietsers straks een veilige oversteek

Print

Een getekende voorstelling van de fietstunnel onder de Weverstraat die in Gennep wordt aangelegd. Afbeelding: DG/Gemeente Gennep

Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep - Inwoners van Gennep kunnen tot 10 november laten weten wat ze van het ontwerp van de nieuwe fietstunnel onder de Weverstraat vinden. Die nieuwe tunnel moet het leven van de vele fietsers die dagelijks langs de Brabantweg in Gennep komen een stuk veiliger maken. Gennep legt de tunnel waarschijnlijk volgend jaar al aan.

Wielrijders die nu nog via de rotonde in de Brabantweg de Weverstraat oversteken, gaan straks onder de Weverstraat door. Wie komend vanaf Oeffelt richting Brugstraat wil, slaat niet meer bij de rotonde af maar daalt kort na het verlaten van de brug over de Maas al linksaf naar een nieuw fietspad. Dat loopt achter de Weverflat langs. 

Deze week presenteerde de gemeente Gennep de plannen voor de tunnel aan de omgeving. Op die avond konden bezoekers hun mening geven over het ontwerp en eventueel ideeën aandragen voor verbetering. Een van de aanpassingen die op die avond al werd aangedragen was de aansluiting van het fietspad op de rotonde in de Brabantweg met de Spoorstraat. 

Lees ook: Gennep kan meedenken over fietstunnel onder Weverstraat

Kortste
Groepen wielrenners maar ook individuele fietsers nemen vaak bij de rotonde de kortste route. Ze rijden niet het rondje om de rotonde om de Stationsstraat in te gaan. Maar gaan een stukje tegen het verkeer in op de rotonde en dan linksaf. 

Volgens een woordvoerster van de gemeente zal daarvoor een aanpassing worden gemaakt. Daardoor zouden fietsers voor de Stationsstraat al eerder kunnen afslaan. 

Bestrijden
Tot de aanleg van de tunnel onder de Weverstraat is door de gemeenteraad van Gennep besloten om zo een het aantal  (bijna-)verkeersongevallen op die locatie tegen te gaan. Bij de meeste verkeersongevallen krijgt een (brom)fietser geen voorrang van een automobilist die van de rotonde afkomt of deze op wil rijden.

Over die verkeerssituatie kreeg Gennep veel klachten binnen die reden waren om een blijvende oplossing te zoeken.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →