Is Lieke Martens op tijd fit voor Oranje?

Print
Is Lieke Martens op tijd fit voor Oranje?

Afbeelding: Jerry Lampen

Is Lieke Martens op tijd fit om het Nederlands vrouwenelftal op weg naar het WK te helpen? De Limburgse aanvalster van Barcelona en Oranje staat al enkele weken met een blessure aan de kant. Op 9 november (thuis, Utrecht) en 13 november (uit, Schaffhausen) wachten de beslissende play-offs tegen Zwitserland.

Martens kampt sinds half oktober met een kwetsuur aan haar linkervoet. Sindsdien kwam ze niet meer in actie voor Barcelona. Zo miste ze beide Champions League-wedstrijden tegen Glasgow City. Niettemin is ze wel geselecteerd voor het Nederlands team.

Herstellende
Een woordvoerster van Oranje kon vrijdag geen duidelijkheid geven over de stand van zaken van de blessure. Ze verwees naar perschef Jordi Clos van Barcelona. Die zei dat de voormalig wereldvoetbalster van het jaar 'herstellende is van een blessure'. "Alle behandelingen zijn bekend bij de medische staf van Barcelona. Zij zullen bekend maken wanneer Lieke weer fit is."

De speelster uit Nieuw-Bergen speelde 94 interlands voor Nederland. Vorige week krijg ze een prijs omdat ze afgelopen seizoen het mooiste doelpunt in de Spaanse competitie had gemaakt.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van 'Komt dat Schot', het online voetbalprogramma van De Limburger: