Toch vergunning voor hoogbouw Bastion Hotel

Print
Toch vergunning voor hoogbouw Bastion Hotel

Afbeelding: Bastion Hotel

Geleen / Zuid-Limburg - De bouw van een nieuw Bastion Hotel in Geleen kan nog deze maand beginnen. Burgemeester en Wethouders hebben deze week besloten de vergunning hiervoor te verlenen.

Tegen het plan zijn zeker twintig zienswijzen ingediend, waarvan vijftien van omwonenden. Die laatste groep heeft vooral bezwaren tegen de hoogte van hotel, dat acht bouwlagen krijgt. Het pand dat nabij de A76 komt te staan, krijgt daarmee een hoogte van 29,5 meter.

Nauwelijks hinder
Het college vindt dat de omwonenden maar zeer beperkt last kunnen hebben van de hoogte van het nieuwe hotel, omdat de dichtstbijzijnde woningen op 120 meter afstand liggen. Het aanpassen van het bouwplan zou volgens B en W tot 'grote (financiële) schade' leiden voor de hotelketen. Bovendien meldt het college dat naar aanleiding van de inspraakrondes extra eisen gesteld zijn aan de uitvoering van het plan.

Direct beginnen met de bouw is wel voor eigen risico van de hotelketen. De vergunning kan door de bezwaarmakers nog worden aangevochten bij de rechtbank en in hoger beroep bij de Raad van State.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →