Video: Buitenring grotendeels open voor verkeer

Print
Heerlen / Amstenrade / Nuth / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Hoensbroek / Brunssum / Zuid-Limburg - De 26 kilometer lange Buitenring is sinds vrijdagmiddag – bijna – geheel te berijden.

Vanaf vijf uur vrijdagmiddag is het mogelijk om het gehele traject vanaf Avantis, via Kerkrade, Landgraaf, de Brunssummerheide, Schinveld en Brunssum-Noord, Hoensbroek, Amstenrade en Vaesrade te berijden tot aan Nuth.

Één richting
Het laatste stuk, vanaf de N276 bij Merkelbeek, kan dat alleen nog maar in één richting: in die van de A76. Bekeken wordt of dat niet tot verkeersopstoppingen leidt bij Nuth waar automobilisten nu nog noodgedwongen gebruik moeten maken van een bestaande oude afrit. Zo ja, dan gaat dat stuk voorlopig weer op slot.

Vise versa is het traject A76 naar de N276 bij Merkelbeek nog niet mogelijk vanwege het ontbreken van een vloeiende aansluiting op de A76. De aanleg van die turborotonde is gereed medio 2019.

Heidegebied
De openstelling betekent ook dat voor het eerst de weg over de Mijnsteenberg aan de rand van de Brunssummerheide te berijden is. De weg door de Brunssummerheide was al een tijdje open, maar is nu over alle vier de banen te gebruiken. Door het kwetsbare heidegebied mogen automobilisten niet harder dan tachtig kilometer per uur. Voor de rest geldt op het grootste deel van de Buitenring uiteindelijk - als de weg helemaal klaar is - een maximumsnelheid van honderd kilometer pr uur.  

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →