Zwembad Meerssen aast op speeltuin

Print
Zwembad Meerssen aast op speeltuin

Afbeelding: Marktplaats

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle / Zuid-Limburg - Speeltuin ’t Romeintje in Rothem gaat definitief dicht. Eigenaar Jean Rompelberg biedt de speeltoestellen via de website Marktplaats te koop aan.

Zwembad De Parel in Meerssen heeft zich meteen gemeld bij Rompelberg, bevestigt woordvoerder Ton Scheepers: "Wij hebben een serieus bod uitgebracht op die speeltoestellen.”

Speelweide
Het openluchtzwembad in Meerssen is enige tijd geleden overgenomen door een vereniging, die het bad open wil houden. Met de glijbaan, de schommel en de klimtoestellen uit Rothem wil het bestuur de speelweide verder aankleden.

Lees ook: Complete speeltuin in Rothem te koop via Marktplaats

Rompelberg heeft het speeltuintje erbij gekregen toen hij de voormalige confectiefabriek Smeets in Rothem kocht. Hij wil de grond overdragen aan de gemeente Meerssen, maar beide partijen kunnen het niet eens worden over de prijs. Voor Rompelberg is de maat vol. Hij trekt de stekker eruit.

Alternatieve plek
De gemeente gaat samen met de werkgroep Speeltuinen op zoek naar een alternatieve plek voor speel­toestellen in Rothem. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →