Twee zomers in expojaar IBA Parkstad

Print
Twee zomers in expojaar IBA Parkstad

Carmina Burana op Cultura Nova. Foto ter illustratie. Afbeelding: Luc Lodder

Heerlen / Hoensbroek / Zuid-Limburg - Van de zomer van 2020 tot en met de zomer van 2021. Zolang duurt het expojaar van de IBA Parkstad. Na zes jaar bedenken en uitvoeren volgt in die periode met veel cultuur de presentatie.

Op alle culturele evenementen die van de zomer van 2020 tot en met de zomer van 2021 in Parkstad plaatsvinden, wil IBA Parkstad nadrukkelijk aanwezig zijn.

Lees ook: IBA Parkstad: een jaar lang feesten, maar wel met inhoud

Het expositiejaar van de Internationale Bau Ausstellung duurt niet, zoals aanvankelijk de bedoeling was, heel het jaar 2020, maar van zomer tot en met zomer. Cultuur speelt daarin een grote rol. Met het expojaar sluit de Internationale Bau Ausstellung Parkstad af. Tijdens dat jaar laat IBA zien wat in Parkstad bereikt is. Niet alle projecten zijn dan gereed.

Sleutelprojecten
"We hopen dat veel van de vijftien sleutelprojecten dan klaar zijn, het hoogste punt hebben bereikt of dat in de zomer van 2021 in ieder geval de eerste paal is geslagen. IBA Parkstad is dan zeven jaar bezig. Dat lijkt lang, maar in de wereld van vastgoed is dat een korte periode”, zegt algemeen-directeur Kelly Regterschot. Daarnaast hoopt zij tegen die tijd ook tientallen plaatselijke bewonersinitiatieven te kunnen tonen.

Congressen
Tijdens het expojaar komt er in ieder geval een permanente expositie en vinden er enkele grote internationale congressen plaats. IBA wil verder tijdens dat jaar aanhaken bij alle culturele evenementen die jaarlijks in Parkstad plaatsvinden.

Met de organisaties van sommige evenementen zoals Worldfestival Parade Brunssum is IBA al in overleg. Met de andere evenementen zoals het Wereld Muziek Concours 2021 in Kerkrade moet nog worden gesproken. Een evenement wordt zelfs twee keer betrokken bij het expojaar. Dat is Cultura Nova waar IBA in de zomers van 2020 en 2021 duidelijk zichtbaar wil zijn.

Kelly Regterschot weet nog niet hoeveel geld met het expojaar gemoeid is. "Ik denk tussen de 500.000 en 1,5 miljoen euro. Dat bedrag is afhankelijk van wat wij allemaal willen. IBA neemt volgend jaar een expo manager in dienst om dat programma verder uit te werken”, vertelt zij.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →