Brandweer rukt massaal uit: vlammenzee treft meerdere vrachtwagens

Bij een bedrijf aan de Baakhoverweg in Susteren is vrijdagavond brand uitgebroken in een oplegger met acht auto's erop.

Redactie

De brandweer rukte even voor half acht uit met meerdere blusteams. Omdat in de buurt te weinig bluswater voor handen was, werd opgeschaald naar zeer grote brand. Vervolgens kwamen nog wat extra blusteams uit de omgeving ter plekke. Rond negen uur was de brand onder controle. Het nablussen nam nog enige tijd in beslag.

RookontwikkelingDe brand ontstond op een vrachtwagenoplegger met acht auto's erop. De brandweer kon niet voorkomen dat het vuur oversloeg op vier naastgelegen trucks.

De brand ging gepaard met flinke rookontwikkeling, dat tot in de verre omgeving te zien was. Omdat het bedrijf in het buitengebied ligt, had de omgeving volgens de brandweer weinig last van de brand. Als gevolg van de brand zijn deeltjes kunststof neergekomen in een straal van 1.500 meter van de brandlocatie. Volgens de brandweer zijn de deeltjes niet gevaarlijk voor de volksgezondheid. De brandweer adviseert mensen om de deeltjes kunststof af te spoelen met water.

Er raakte niemand gewond. De oorzaak van de brand is onduidelijk. De brand woedde bij Stedefra B.V., een dealer in tweedehands auto's en vrachtwagens.

Foto's en video: Track '88

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee