Tientallen verwaarloosde dieren gevonden, verdachte is bekende van dierenpolitie

Print

Afbeelding: Politie Oost-Brabant

In het Brabantse Ommel, vlakbij Nederweert, zijn tientallen verwaarloosde dieren gevonden. De beheerder van de beesten, een 32-jarige man uit Lieshout, is een bekende als het gaat om verwaarlozing van dieren. Hij heeft een boete gekregen. Er loopt nog een onderzoek naar hem.

De politie viel vrijdagavond na een tip het huis van de man binnen. Daar troffen ze tientallen verwaarloosde dieren aan. Onder meer twee oehoe's en twaalf katten zijn in beslag genomen en direct nagekeken door een dierenarts.

Zeer slechte gezondheid
Daarnaast werden sierduiven, kippen, eenden, een bok, een huismus en een haan gevonden. Ze verkeren in slechte gezondheid en werden onder zeer slechte omstandigheden gehouden. De dieren worden nu verzorgd en krijgen een andere opvangplek. 

Er wordt nog verder onderzoek gedaan naar de situatie. Daarvoor werkt de politie samen met de Landelijke Inspectiedienst en de Dierenbescherming. Voor de dieren wordt een nieuwe opvanglocatie gezocht.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →