Verplaatsing Allerzielen Tongerseweg naar avond trekt veel volk

Print

Afbeelding: Laurens Bouvrie

Maastricht / Itteren - Voor het eerst vond vrijdag 2 november de herdenking van Allerzielen op de Begraafplaats Tongerseweg in Maastricht in de avonduren plaats. De gebedswake trok een veelvoud aan belangstellenden in vergelijking met voorgaande jaren toen het telkens in de ochtend plaatsvond.

De deken van Maastricht, John Dautzenberg, ging op het kerkhof in de avonduren voor in het gebed en zegende vanaf de kapel op de algemene begraafplaats de graven. Bij de wake waren circa 150 mensen aanwezig.

Het was het idee van de deken om de gebedswake op Allerzielen te verplaatsen van de ochtend naar de avond. De afgelopen jaren vond de Allerzielen herdenking op de begraafplaats telkens in de ochtend plaats. Een tijdstip waarop veel mensen niet aanwezig kunnen zijn, mede omdat het geen vrije dag is. Vorig jaar was er slechts een handvol aanwezigen.

 

 

 

 

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →