Geen aanwijzing voor opzet brand truckhandel Susteren

Print
Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert - De grote brand die vrijdagavond gewoed heeft bij truckhandelaar Stedefra BV in Susteren is waarschijnlijk ontstaan in de cabine van een vrachtwagen uit Slovenië.

Dat zegt eigenaar Willem Zelissen. Hij reageerde zaterdagochtend aangeslagen op het voorval" waarvoor de brandweer met groot materieel was uitgerukt. De betreffende trailer met daarop acht personenauto’s ging in vlammen op" evenals volgens Zelissen vijf opleggers die ernaast geparkeerd stonden. Hij draait zelf op voor die laatste schade" aangezien de voorraad niet voor brand verzekerd is. "Vijf jaar geleden ben ik hier gestart en de premie is zo hoog dat ik van verzekering heb afgezien.”

Lees ook: Brandweer rukt massaal uit: vlammenzee treft meerdere vrachtwagens

Schade
Hoeveel de schade bedraagt" kan hij nog niet zeggen. Op zijn afgelegen bedrijfsterrein aan de Baakhoverweg worden tientallen tweedehandsvoertuigen geparkeerd" met name trucks en opleggers maar ook personenauto’s en caravans. Evenals de politie gaat Zelissen niet uit van brandstichting" daar is volgens hem geen enkele aanwijzing voor. ""Hij ontkent het zelf wel maar ik vermoed dat die Sloveense chauffeur in zijn cabine iets aan heeft laten staan" mogelijk een standkachel.”

Melding
De melding kwam vrijdagavond rond half acht binnen en al snel schaalde de brandweer op tot grote brand. Daarvoor werden naast vier blusvoertuigen ook enkele waterwagens ingezet vanwege de afgelegen ligging van Stedefra. Tijdens het bluswerk" gericht op de trailer met personenauto’s en acht vrachtwagens nabij de vuurhaard" ontplofte in de directe nabijheid een koelwagen" waarna ook een autotrailer met daarop twee trucks vlam vatten.

Onderzoek
De brandweer doet nog onderzoek naar die explosie" mogelijk veroorzaakt doordat onverbrande rookgassen in het laadgedeelte terechtgekomen waren en door het vuur werden ontstoken. De brand was tegen negen uur onder controle. Luchtmetingen wezen uit dat door de forse rookontwikkeling tot  op 1500 meter van Stedefra deeltjes kunststof waren neergekomen. Volgens de brandweer vormen ze geen gevaar voor de volksgezondheid en kunnen ze gewoon met water worden weggespoeld.

Foto's en video: Track '88

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →