Heerlen Jazzboulevard van start gegaan

Print
Heerlen Jazzboulevard van start gegaan

Afbeelding: Rene Bradwolff

Heerlen - In Heerlen is zaterdagmiddag de Jazz Boulevard begonnen. Het eerste weekend van jazzmaand november kent gratis optredens op verschillende plekken in het centrum.

Op het dak van de Smulbar op de Bongerd stonden zaterdagmiddag Planet T en The Ragtime Rumours. Wat volgt is een bonte mix van gratis toegankelijke jazz- en jazz-gerelateerde optredens: van pure jazz tot fun,  soul, blues, swing, New Orleans en dance. De Red Jackets (brass/new orleans) geven een concert op de stoep van Muziekhuis Arons.  

Toppers
De zaterdagavond begint met een optreden van Hans Dulfer & Planet T. in  Bergzicht aan de Pancratiusstraat.  The Ragtime Rumours, de Basily Boys, Ben Son Mosquito, WhoCat, The Detain, Bee Bee Queen en vele anderen volgen. Toppers uit de lokale Heerlense muziekscene ontbreken  niet.  Zo speelde zaterdagmiddag tijdens de opening in Hotel Tulip Inn het trio Huynen-Didderen-Szekely, een ensemble met trompetist en Schunck-docent Marc Huynen.  

Samenwerking
Zondag 4 november is er in samenwerking met het Dutch Mountain Film Festival een bijzonder concert.  Lokale jazzhelden Geert Roelofs (drums), Mike Roelofs (toetsen), Marc Huynen (trompet), Peter Hermesdorf (sax) en Werner Lauscher (bas) vieren het feit dat ze al 30 jaar in de jazz-scene verbonden zijn met een éénmalig concert in Schunck. De finale vindt zondagavond plaats in Gasterie de Fabel aan de Benzenraderweg met een optreden van de soul-jazz-funkformatie Ben Son Mosquito.

Zalen die Heerlen Jazzt deze maand dragen zijn onder meer Theater Heerlen, het Cultuurhuis, de Nieuwe Nor, Gasterie de Fabel, Zeezicht, de Oefenbunker en diverse horecazaken.  Zie voor het complete programma en tijden: www.heerlenjazzt.nl en www.ap-artevents.nl    

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →