Marathonlopers rennen 63.000 euro voor KiKa bij elkaar

Print
Marathonlopers rennen 63.000 euro voor KiKa bij elkaar

De groep marathonlopers bij het afhalen van de startnummers. Afbeelding: Samen Succesvol voor KiKa

Heerlen / Hoensbroek - Een groep van negen Limburgers, grotendeels uit Heerlen, gaat morgen in de marathon van New York geld ophalen voor de Heerlense leukemiepatiënt Eline Schiffelers. Ze hebben al 63.000 euro bij elkaar gelopen.

Niels Vandeberg, Thomas Kuijer, Stijn Appeldoorn, Sjors van Velzen, Myrthe Kuijer, Bob Schoemakers, Charlotte Bleijlevens, Jeroen Hollewijn en Merle Hendriks hebben zich het afgelopen jaar voorbereid om deze marathon te lopen. Zondagmiddag Nederlandse tijd klinkt het startschot van de New York City Marathon.

KiKa
Samen Succesvol voor Kika is een initiatief om geld in te zamelen voor stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). De Heerlense Eline Schiffelers, die op 6-jarige leeftijd door acture leukemie getroffen werd, is het gezicht van de actie. In de vriendengroep die de marathon gaat lopen zitten ook familieleden van Eline.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →