Maastrichtse kerstverhalenwandelingen in recordtijd uitverkocht

Print
Maastrichtse kerstverhalenwandelingen in recordtijd uitverkocht

Jan Janssen (links) vertelt de kerstverhalen in het Mestreechs, en Rob Meuders (rechts) in het Nederlands. Afbeelding: Kerstwandelingen

Maastricht / Itteren - De Kerstverhalenwandelingen van Jan Janssen en Rob Meurders hebben een ongekend populaire status bereikt onder Maastrichtenaren en liefhebbers van Maastricht. Alle 21 wandelingen, met een vette knipoog naar kerst en Maastricht, waren binnen een etmaal uitverkocht. Een unicum.

De start van de kaartverkoop was gepland op donderdagmiddag 1 november om 12.00 uur. Door technische problemen kon de daadwerkelijke online ticketverkoop pas rond 14.00 uur echt van start gaan. Daarna ging het heel snel. De laatste kaartjes gingen vrijdag 2 november in de loop van de middag de deur uit, aldus Rob Meurders.

"Dit hebben we nog nooit meegemaakt. Bij de voorgaande edities duurde het enkele weken voordat we uitverkocht waren. En nu: we lijken U2 wel!", aldus een enigszins verbouwereerde maar ook trotse verhalenverteller Rob Meurders.

In totaal mogen 1155 mensen zich gelukkig prijzen dat ze een kaartje hebben weten te bemachtigen. Per wandeling kunnen 55 mensen deelnemen. "En dat willen we ook zo houden. We willen het wel kleinschalig houden, anders gaat de intimiteit verloren", aldus Meurders. Janssen en Meurders houden in de kerstttijd 21 kerstverhalenwandelingen, met dit jaar Brouwerij Bosch in Wyck als startpunt.

Janssen en Meurders nemen in de kerstperiode voor de 14e keer hun gasten mee door de binnenstad van Maastricht. Onderweg vertellen ze magische en ook smeuïge verhalen over kerst, met een aan hen toevertrouwde kwinkslag. Janssen vertelt in het onvervalst Maastrichts en Meurders in het Nederlands.

 

 

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →