Ajax boekt dankzij bliksemstart simpele zege op Willem II

Print
Ajax boekt dankzij bliksemstart simpele zege op Willem II

Frenkie de Jong maakt de 2-0 tegen Willem II. Afbeelding: AD/ANP

Ajax heeft vlak voor het cruciale treffen met Benfica in de Champions League opnieuw de krachten kunnen sparen. Willem II werd in de Johan Cruijff Arena met 2-0 verslagen.

Weer was het eens zo ver. Het krachtsverschil tussen Ajax en de tegenstanders in de eredivisie is de laatste weken zo groot dat van enige spanning geen sprake is. Ook tegen Willem II ging het de Amsterdammers weer heel makkelijk af. Symbolisch: binnen twintig seconden had David Neres Ajax al op voorsprong moet schieten.

Neres en De Jong
De Braziliaan kreeg van trainer Erik ten Hag weer een basisplaats toebedeeld. Dat was afgelopen woensdag in het bekerpotje tegen Go Ahead Eagles ook het geval, maar Ten Hag stelde toen zijn B-keus op. Neres maakte een prima indruk en verdiende volgens de trainer zijn basisplaats tegen Willem II.

Neres was na tien minuten betrokken bij de eerste Amsterdamse goal. Hij vond Kasper Dolberg die knap scoorde. Een overstapje van weer Neres leidde daarna de 2-0 in. Frenkie de Jong schoot koeltjes en gericht binnen. Wat het begin leek van een wervelende avond voor Ajax (met uitblinker Daley Blind), werd uiteindelijk een vrij plichtmatig optreden.

Champions League
Ajax staat niet alleen in punten, maar ook qua doelsaldo achter op PSV. Deze avond was geschikt geweest om daar wat verandering in te brengen. Maar in plaats van jagen op meer treffers, ging Ajax juist een tempo lager spelen. In het achterhoofd misschien ook al wel de wedstrijd van komende woensdag tegen Benfica. Die ontmoeting in de Champions League is één van de belangrijkste wedstrijden sinds jaren voor Ajax. Bij winst zijn de Amsterdammers verzekerd van overwinteren in de Champions League.